Vrouw verkocht spulletjes op Facebook en moet nu 15.000 euro aan bijstand terugbetalen.

Vrouw verkocht spulletjes op Facebook en moet nu 15.000 euro aan bijstand terugbetalen.

10 oktober 2021 0 Door Nieuwspauze

Vorige week werd het nieuws naar buiten gebracht dat een vrouw een gigantisch bedrag terug moest betalen aan de bijstand daar haar moeder elke week boodschappen voor haar deed. Dit maal is een vrouw uit Rotterdam de sigaar en moet zij maar liefst 15.000 euro terugbetalen.

Op Facebook verkocht de vrouw regelmatig taarten, op zich is daar niets mis mee, maar wel als je in de bijstand zit. Buiten haar uitkering om verdiende zij een lekker zakcentje bij, achteraf was dit niet zo slim van haar.

Wel moeten we melden: het is niet de bedoeling dat je iets bijverdiend in de bijstand zonder iets te vermelden. Af en toe iets verkopen moet kunnen, maar deze vrouw had een heel handeltje. Uit de rechtszaak is gebleken dat ze zo’n 200 taarten heeft verkocht. De prijzen lagen tussen de 7,50 en 75 euro

Een klein terugbetaling zou dan terecht zijn geweest, maar de rechtbank heeft een bizarre berekening gemaakt. Ze moet namelijk 15.000 euro uit haar mouw schudden. En dat heeft ze er lang niet mee verdiend. De rechtbank heeft namelijk de maximale opbrengst berekend (200 taarten x 75 euro). Het probleem is: ze heeft lang niet zoveel taarten verkocht en ook niet voor die maximale prijs. Ook zaten er nog kosten aan dus dit heeft ze er lang niet mee verdiend..

Vind jij dit terecht? Of gaat dit z’n doel voorbij?

 

Meer voor jou: