Tina Nijkamp uitgescholden door Gordon: ‘Ben huilend weggegaan!’

7 februari 2024 Uit Door Nieuwspauze

Tina Nijkamp, de voormalige programmabaas van SBS 6, heeft tijdens het programma The Friday Move een opmerkelijk verhaal gedeeld. Nijkamp onthulde dat ze slechts één keer grensoverschrijdend gedrag heeft meegemaakt op de werkvloer, en dat was met Gordon.

Tina Nijkamp heeft geen prettige herinneringen aan Gordon!

Ze vertelde: “Als jonge vrouw ben ik eens ernstig uitgescholden toen ik net begon in de televisiewereld. Eerlijk gezegd is dat mijn enige nare ervaring gebleven. Ik heb niet veel nare ervaringen gehad, maar ik denk dat elke vrouw wel situaties herkent waarin dit soort dingen gebeuren. Ik werkte destijds bij De 5 Uur Show. Ik was net stagiaire geweest en mocht blijven. Dat was in 1994. Toen werd zulk gedrag niet als normaal beschouwd. Het was ook niet door een collega, maar toevallig door Gordon.”

Wat er precies gebeurde? Nijkamp werkte er net na haar stage: “Ik was daar redacteur en moest het interview voorbereiden dat Catherine Keyl met hem zou doen. We hadden altijd publieksvragen. Hij had al eerder tegen me gezegd: ‘Ik wil niet over mijn privéleven praten.’ Maar bij die vragenrubriek hadden we gevraagd: ‘Heb jij een vriend of vriendin?’ En toen onthulde hij tijdens de uitzending dat hij homoseksueel was.” Ga verder op de volgende pagina!

Meer voor jou: