Sylvana Simons: “Verwijder alle witte mannen in de tweede kamer” (video)

Sylvana Simons: “Verwijder alle witte mannen in de tweede kamer” (video)

12 oktober 2021 0 Door Nieuwspauze

Het is weer zo ver, Sylvana Simons staat weer in de spotlights door een van haar uitspraken. Maar deze keer gaat het wel om een heel opmerkelijke uitspraak. We weten inmiddels allemaal dat Sylvana Simons tegen discriminatie is, maar deze uitspraak is juist heel erg discriminerend. Haar uitspraak was:”Alle witte mannen in de tweede kamer moeten verwijdert worden”

“Het veel efficiënter is om alle mannen en incompetente vaders te steriliseren”, zei Sylvana eerder. Dit zorgde echter voor veel ophef. Sylvana vindt namelijk dat alle problemen die er zijn, ontstaan door witte mannen.

Sylvana zei: “Het is mijn persoonlijke ervaring, onder andere in de politiek. Dat veel van wat er misgaat, misgaat onder leiding van witte mannen. Nou is mijn vraag: hoe vreemd zou het zijn als ik zou voorstellen, per motie wellicht, om alle witte mannen op basis van de geleefde ervaringen hier in de kamer, maar ook in het land, te vervangen door mensen waar we die ervaringen niet mee hebben?”

Dit is toch enorm discriminerend? Heel erg opmerkelijk dat iemand die zo tegen discriminatie is, zulke woorden kan uitspreken. Benieuwd naar de vreemde beelden? Bekijk die hieronder:

 

Meer voor jou: