Heftige periode Caroline Tensen: ‘Ik was niet blij te knúppelen’

Heftige periode Caroline Tensen: ‘Ik was niet blij te knúppelen’

10 januari 2022 0 Door Tamara Hart

Caroline Tensen vertelt in de Videoland-documentaire ‘Het verboden woord’ openhartig over de nare periode tijdens de overgang. “Ik was niet blij te knúppelen. Ik ben van huis uit een heel opgewekt type, maar ineens kon ik alleen maar huilen. Meteen vanaf het moment dat ik opstond. Dat paste totaal niet bij me. Ik begreep er niets van”, vertelt ze via Zoom.

Het gewicht van Caroline nam tot overmaat van ramp ook nog eens toe. “Terwijl ik niets anders deed met eten en al mijn hele leven sport. Het werd erger en erger.” Iemand in haar omgeving gaf haar advies om eens een hormoonarts te bezoeken. Tijdens dat bezoek werd alles duidelijk voor haar, het kwartje viel eindelijk. Ze kreeg te horen dat ze in de overgang zat

“Ik liep met mijn ziel onder mijn arm. Zat voor mijn gevoel op de reservebank bij de publieke omroep, ik was dik, dacht dat iedereen me nastaarde. Ik was niet gelukkig te knúppelen.” In de ochtenden, als haar man aan het werk gig, zocht Caroline haar toevlucht bij haar dochter. “Zij moest mij, de moeder die zogenaamd alles aankan, opvangen als een ingestort vogeltje, tot Ernst weer thuis was”.

”Het was de omgekeerde wereld. Er was geen land met me te bezeilen. Ik heb me nog nooit in mijn leven zo ongelooflijk kwetsbaar gevoeld. Als ik niet zulke lieve, geduldige mensen om me heen had gehad, weet ik niet hoe het was afgelopen.”

Eén hoopje ellende was ze, zegt ze. “Zag er niet meer uit. Ik wilde uit mijn lichaam, ik háátte mezelf echt. Ik durfde me bij Ernst niet eens meer uit te kleden met het licht aan”. Ook vriend Leco ontging het niet dat Caroline zichzelf niet was. “Ik had twee enorme inhammen in mijn haar, ik werd een halve man. ‘Car, wat is er met je aan de hand?’, zei Leco. Hij heeft echt haarstukjes voor me gemaakt.”

 

Meer voor jou: