Özcan Akyol laat zijn beste vriend Matthijs vallen: ‘Er is meer gebeurd’

7 februari 2024 Uit Door Nieuwspauze

Critici vinden het opmerkelijk dat Matthijs geen aangifte doet, en hiermee stemt Özcan opvallend genoeg mee in. “Ik wist dat deze vraag zou komen, maar zie je, als hij echt zeker is dat hij het niet heeft gedaan, dan zou ik het wel doen, maar als hij twijfelt, dan begrijp ik waarom hij het niet doet.”

Juist perspectief

Özcan gelooft dat Matthijs zichzelf als onschuldig beschouwt. “Ik denk dat je soms zo in je eigen perceptie van iets verstrikt raakt, dat je misschien niet meer het juiste perspectief hebt, snap je? Dat iets voor jou klein lijkt, maar voor de ander heel ingrijpend is.”

En als Matthijs dit blijft afdoen als iets onbelangrijks, dan veroorzaakt dat irritatie, aldus Özcan. “En dat mensen daarom boos worden en Angela benaderen, omdat ze denken: dit klopt niet helemaal.”

Achter de hand

Suzanne beschuldigt Matthijs zonder voorbehoud, en dat zegt volgens Özcan veel. “Ze ging echt in de aanval. Dat doe je niet zomaar, tenzij je iets hebt om op terug te vallen, zoals verklaringen van mensen. Ze is zo zeker dat er iets is gebeurd, dat ze op deze manier naar buiten treedt. Ze moet bewijs hebben.”

Maar wacht eens even: laat Özcan zijn goede vriend nu publiekelijk vallen? “Kijk, hoe zal ik het zeggen? Deze mensen komen niet zomaar naar buiten. Hij is een vriend, ik laat hem niet in de steek, maar er is duidelijk meer gebeurd dan alleen maar stemverheffing of wat dan ook.”

Vergeten zaken

Het is een aanzienlijke verandering van standpunt voor Özcan, die eerder altijd opkwam voor Matthijs. “Ik dacht lange tijd dat het om stemverheffingen ging en ik dacht: oké, het stelt niet veel voor, maar nu vind ik… Ook omdat die redacteuren zich herhaaldelijk laten horen. Dat moet je serieus nemen.”

Eén ding is zeker volgens hem: “Zijn carrière is vernietigd, hij kan niet zomaar bij RTL 4 een feelgood-programma gaan presenteren, want iedereen zal zich afvragen: wat gebeurt daar achter de schermen?”

Meer voor jou: