Over Mijn Lijk Zoë wordt in haar laatste maanden verliefd: ‘Dit verlicht alles’

7 februari 2024 Uit Door Nieuwspauze

Het nieuwe seizoen van Over Mijn Lijk begon met een emotioneel moment tijdens de uitvaart van de 27-jarige Zoë, die door de cameraploeg werd gevolgd in de laatste maanden van haar leven. In de laatste aflevering was te zien dat ze nog de liefde vond, wat door kijkers enorm werd bewonderd.

Lichtpuntje

Tim Hofman bezocht Zoë. Hoewel het niet goed met haar ging, was er toch een lichtpuntje. “Ik ben toch nog verliefd geworden. Dat vind ik zo bijzonder, dat je in de laatste fase van je leven nog iemand vindt,” vertelde ze. Op dat moment waren ze al zes maanden samen. “Ik ken hem al sinds mijn vijftiende en we zitten in dezelfde vriendengroep, dus we kennen elkaar al heel lang. Er was altijd een zekere spanning tussen ons, maar dat is nu pas echt tot bloei gekomen. Dat had ik nooit verwacht.”

“En dat hij zo geduldig is…”, ging ze verder. “Hij moet echt veel opofferen; vanwege mij kan hij niet naar feestjes en verjaardagen. Hij laat alles vallen om bij mij te kunnen zijn. Dat vind ik heel bijzonder voor iemand van mijn leeftijd.”

Zoë was niet de enige die het bijzonder vond; ook kijkers deelden hun gevoelens erover op X.

Moeilijke momenten

De presentator sprak ook met haar vriend Michael. “Sommige momenten, vooral als ik haar pijn zie lijden of heel ziek zie zijn, zijn voor mij ook erg moeilijk. We proberen samen zoveel mogelijk positiviteit te behouden.”

Zoë was dolgelukkig met haar verliefde gevoel. “Dat verlicht alles. Het is als een soort medicijn.”

Zoë had niet altijd geluk in de liefde. In een eerdere aflevering deed ze een pijnlijke onthulling. “Mijn ex en ik kochten samen onze hond toen we samenwoonden. Toen werd ik ziek. Hij bedroog me toen ik chemotherapie onderging. Het ging uit en ik trok weer bij mijn ouders in. En ik nam de hond natuurlijk mee.”

Ziekte

In 2019 kreeg Zoë de diagnose botkanker. Na een zware periode met chemotherapie en behandelingen was ze kankervrij, tot bij een controle twee jaar later bleek dat het helemaal mis was: de kanker was teruggekomen en had zich verspreid naar haar longen. De artsen vertelden haar dat ze niet meer kon genezen. Op 4 maart 2023 overleed ze.

Meer voor jou: