Ouders Hans Kazan hadden een hekel aan zijn vrouw: ‘Ze moesten haar niet’

Ouders Hans Kazan hadden een hekel aan zijn vrouw: ‘Ze moesten haar niet’

21 januari 2023 0 Door Tamara Hart

De bijna 70-jarige Hans Kazàn is ontzettend openhartig over zijn jeugd en ouders tijdens een interview voor het blad Mezza. De goochelaar en zijn vrouw Wendy, wonen net als drie van hun kinderen in het zonovergoten en prachtige Spanje. De familie van Hans is ontzettend close, echter was zijn jeugd alles behalve hecht.

Het leven van Hans toen hij nog een klein jongetje was, was vooral eenzaam. De inmiddels 69-jarige Hans voelde zich in zijn jeugd jarenlang heel ongelukkig, verlegen en vooral eenzaam. Hij beschrijft zich in die periode als een echte eenling en vaak koos hij ervoor om zich schuil te houden in zijn kamertje, moedersziel alleen. Toen hij slechts vier jaar oud was, besloten zijn ouders een punt achter hun huwelijk te zetten, iets dat destijds een zeer grote impact op hem had. “Ik voelde de spanningen en heb overal en nergens gewoond”, legt hij uit. “Ik heb nooit een hechte familie gehad. Pas toen ik Wendy ontmoette voelde ik geluk.”

Op latere leeftijd, toen Hans 24 jaar oud was, ontmoette hij de toen 17-jarige Wendy. De goochelaar weet nog precies het moment dat hij haar voor het eerst zag. Op een dag komt Wendy voorbij varen in een roeibootje en op dat moment wist hij direct dat zij de vrouw van zijn dromen was. De verlegen Hans sprak haar niet aan maar kocht een hengel. In het interview vertelt hij: “Ik haat vissen, zeker als er eentje aan je haak zit en je ‘m eraf moet halen, maar ik dacht: als ik daar aan de waterkant ga zitten, zal ze toch nog wel een keer voorbij komen?” Dagen later spreekt Wendy hem eindelijk aan en vraagt ze Hans of hij al een vis gevangen heeft. “We zijn gaan wandelen en praten en raakten niet uitgepraat. Dat zijn we nog steeds niet.”

Destijds stond er in het paspoort van Hans nog zijn achternaam Mulders, inmiddels ook zijn artiestennaam Kazàn. Die keuze was bewust, dit daar zijn ouders tegen de relatie met Wendy waren en hij wilde niet langer meer geconfronteerd worden met hun. “Ze moesten haar niet, ik weet nog altijd niet waarom. Maar wat je bij mij niet moet doen, is iets negatiefs zeggen over Wendy. Dan krijg ik Dracula-tanden en die worden steeds langer. We trouwden vroeg – Wendy was nog geen achttien – en trokken ons eigen plan. Met mijn ouders, ze zijn inmiddels overleden, heb ik gebroken (…) Dat je je eigen leven verknalt, moet je zelf weten, maar niet het mijne.”

 

Meer voor jou: