Net binnen: Nieuwe maatregelen avondklok en totale lockdown

Net binnen: Nieuwe maatregelen avondklok en totale lockdown

24 november 2021 0 Door Nieuwspauze

Het gaat momenteel helemaal fout met de coronabesmettingen. Het kabinet zit er aan te denken om de persconferentie naar vrijdag te verplaatsen. Ze hebben gezegd dat ‘alle maatregelen op tafel liggen’. Dit betekend dat er maatregelen aan kunnen komen als een totale lockdown of een avondklok.

In eerste instantie zou de persconferentie op 3 december zijn, maar dit is veel te laat volgens het kabinet. Deze week is er nog een vergadering met het OMT.

Eerder deze week lieten de Jonge en Rutte nog weten dat het te overzien is, maar hier hebben ze geen vertrouwen meer in. Het is nog niet duidelijk om welke maatregelen het gaat, maar ze hebben benadrukt dat ‘alles op tafel ligt’.

Scholen krijgen wel een uitzondering. “Er is echter één onderdeel van de samenleving waarbij het OMT nieuwe beperkende maatregelen wil vermijden en dat is het primair en voortgezet onderwijs. Dat vindt haar oorsprong in het toenemend wetenschappelijk bewijs voor schade aan de ontwikkeling van kinderen als zij sociale schoolcontacten en onderwijs ontberen.”

Op de basisscholen zijn er al direct maatregelen in gegaan. Als je als kind ziek bent of als leraar of in het onderwijs werkt moet je direct thuis blijven. Ook wordt Sinterklaas en Kerst zonder andere mensen gevierd.

 

Meer voor jou: