Net binnen! 3 december zeer waarschijnlijk zwaardere coronamaatregelen

Net binnen! 3 december zeer waarschijnlijk zwaardere coronamaatregelen

23 november 2021 0 Door Nieuwspauze

Heel Nederland heeft een officiƫle waarschuwing gekregen van de overheid. De basisregelen worden niet goed nageleefd en als we dat niet snel gaan doen dan komen er extra maatregelen.

Rutte zegt dat er iets moet veranderen. “Willen we de komende dagen een kentering zien in het aantal besmettingen, dan zullen we ons beter aan de basismaatregelen moeten houden.”

Volgens de overheid werkt deze lockdown niet goed genoeg. “We zien dat het in de ziekenhuizen heel spannend is. Tegelijkertijd ziet het OMT dat we ons niet goed aan de basismaatregelen houden.”

De Jonge heeft ook al gezegd dat we ons niet goed aan de maatregelen houden. “De naleving van de maatregelen is nu onvoldoende om de benodigde kentering teweegbrengt brengen.”

Eerst was het idee om tot 3 december een milde lockdown te hebben. Dit deden ze om minder besmettingen te krijgen. Maar de besmettingen zijn niet afgenomen. Ze zijn nu bezig om het 2G systeem voor te bereiden. Dit wil zeggen dat je alleen nog maar binnen komt als je je hebt laten vaccineren of als je hersteld bent van het coronavirus.

 

Meer voor jou: