Morgen persconferentie: kans totale sluiting van horeca en scholen

Morgen persconferentie: kans totale sluiting van horeca en scholen

25 november 2021 0 Door Nieuwspauze

Het gaat helemaal de verkeerde kant op. Daarom is de persconferentie naar voren geschoven. Deze is nu komende vrijdag. Op dit moment zijn er vergaderingen bezig. De nieuwe maatregelen worden vrijdag aangekondigd.

De cijfers gaan nu zo hard omhoog dat het OMT morgen een advies geeft aan het kabinet. Het kabinet zal dan deze adviezen invoeren.

De jonge heeft al een kort interview gegeven. “Het beeld is somber en zorgelijk, we zien al weken heel hoge aantallen besmettingen, een flinke toename van patiënten in ziekenhuizen ook. De afgelopen twee dagen kwamen er al ruim 700 patiënten erbij. De kenteringen die we willen zien is nog niet aanstaande. Er is ook geen reden dat we de kentering zomaar gaan meemaken.”

Hij liet nog niet veel weten over welke maatregelen. “We wachten eerst het advies van de experts af.”

De kans is groot dat er een totale lockdown komt. Daarbij zal dan horen dat niet-essentiële winkels en de horeca dicht moeten. Ook wordt er gepraat over een avondklok.

“Een avondklok ligt vooralsnog niet op tafel. Het sluiten van scholen staat helemaal onder de lijst van opties maar is niet uitgesloten”

 

Meer voor jou: