Man geweigerd en weggestuurd bij bloedbank: Wilde deze vraag niet beantwoorden!

Man geweigerd en weggestuurd bij bloedbank: Wilde deze vraag niet beantwoorden!

29 juni 2023 0 Door Tamara Hart

De uit Schotland afkomstige Leslie Sinclair (66) geeft al 50 jaar lang bloed bij de lokale bloedbank in de stad Stirling. Zijn laatste bezoekje aan de bloedbank liep helaas uit op een grote teleurstelling, dit daar hij werd geweigerd als donor. Leslie wilde namelijk geen antwoord geven op de vraag of hij zwanger was.

Donor Leslie vond het beantwoorden van de vraag overbodig, dit daar hij een man is en ook omdat hij 66 jaar oud is. De medewerkers van de lokale bloedbank eiste dat hij ‘ja of nee’ invulde. Volgens de medewerkers zou dit nieuw inclusief beleid zijn. Sinclair uit zijn frustraties tegen de Britse krant The Telgraph. ”Er is altijd een formulier dat ik moet invullen en dat is prima. Maar deze vraag slaat nergens op. Het maakt me boos dat er mensen wachten op een bloeddonatie, wanhopig op hulp wachten, en dat ik geweigerd wordt vanwege een verplichte vraag waar ik nooit op zou hoeven antwoorden.”

De directeur van bloedbank heeft een reactie over deze situatie gegeven aan MailOnline. Allereerst bedankt hij Sinclair voor zijn jarenlange steun. Tevens geeft de directeur aan dat sommige medewerkers moeite hebben het biologische geslacht bij donoren te zien. ”We willen niemand discrimineren, daarom krijgt iedereen hier hetzelfde formulier.”

Meer voor jou: