Kaj: ‘Hier slapen afvallers Robinson vóór afvallerseiland’

Kaj: ‘Hier slapen afvallers Robinson vóór afvallerseiland’

11 oktober 2021 0 Door Nieuwspauze

Kaj Gorgels (presentator Expeditie Robinson) kreeg afgelopen dagen enorm veel vragen over het programma. De belangrijkste vraag was: Waar slapen de afvallers van Expeditie Robinson voordat ze naar Tweede Kamp Eiland of Afvallerseiland gaan.

In het programma is namelijk te zien dat ze overdag naar hun eiland terug gaan. Maar de eilandraad is telkens in het donker. Dit zorgt voor veel vragen. Daarom besloot Kaj hierop te reageren:

“Even voor alle mensen die zich afvragen hoe het kan dat de kandidaten die worden weggestemd bij de eilandraad, in het donker vertrekken en pas de volgende ochtend als het weer licht is, aankomen.”

De reden heeft te maken met de veiligheid van de kandidaten: “Het is vanwege veiligheidsoverwegingen niet toegestaan om in het donker te varen tijdens de opnames van Expeditie Robinson. Niemand, geen kandidaten en geen crew. Slechts de kapiteinen en alleen in geval van nood.”

Dit gebeurd in alle seizoenen van het programma. “Deze voorzorgsmaatregel was ook al in de voorgaande seizoenen van het programma. ‘Dit is altijd zo geweest. Dit was ook na de eilandraden toen ik zelf meedeed als kandidaat op de Filipijnen.”

Waar ze dan wel slapen? “Je slaapt als kandidaat dan in een zogenaamde ‘shelter’. En geloof mij, dat is geen luxe plek. Dit is letterlijk een houten constructie met een semi-overkapping van zeil. Gewoon buiten, in dezelfde hitte of kou, in de regen en omringt met dezelfde rot muggen. Je krijgt daar ook niet ineens een lopend buffet. Ik sliep liever op mijn eigen eiland”

 

Meer voor jou: