In deze provincies valt er donderdag een dik pak sneeuw

7 februari 2024 Uit Door Nieuwspauze

Donderdag wordt er in het zuiden en midden van het land flinke regen verwacht. In het noorden en noordoosten kan er natte sneeuw vallen, wat mogelijk lokaal leidt tot een sneeuwlaag van 1 tot 3 centimeter, zoals gemeld door Weeronline.

Temperaturen rond het vriespunt

Woensdag en donderdag zal ons land tijdelijk te maken krijgen met koudere lucht. De maximumtemperatuur op woensdag wordt 7 graden en ’s nachts naar donderdag kan het kwik dalen tot rond het vriespunt, waarbij regionaal vorst mogelijk is.

In Noord-Nederland zal het donderdag kouder zijn, met neerslag die valt als (natte) sneeuw. Bij voldoende sneeuwval kan er tijdelijk een wit laagje ontstaan, met kans op plaatselijk sneeuwdek van 1 tot 3 centimeter dat enige tijd blijft liggen. Vooral in de provincie Groningen kan dit leiden tot gladheid.

Vrijdag zal het weer warmer worden en in het weekend kunnen de temperaturen in het zuiden van het land, waar carnaval wordt gevierd, zelfs oplopen tot lokaal 14 graden. De neerslagverwachting voor dit weekend is nog onzeker.

Meer voor jou: