Gerard Joling doet een opvallende bekentenis: ‘dat doe ik dan na een optreden’

Gerard Joling doet een opvallende bekentenis: ‘dat doe ik dan na een optreden’

20 januari 2023 0 Door Tamara Hart

Nog niet zo lang geleden was Tino Martin op Curaçao. Een andere bekende zanger die daar ook op hetzelfde moment was, is collega-zanger Gerard Joling. In die tijd kreeg Tino een flinke lading bagger over zich heen vanwege zijn vermeende drankgebruik en het niet nuchter zijn tijdens zijn optreden. Gerard Joling doet nu een boekje open over zijn eigen drankgebruik.

Net als collega Tino Martin stond ook Gerard Joling op oudejaarsavond op het podium op Curaçao. Veel gasten waren niet te spreken over Tino, dit omdat hij naar verluidt in beschonken toestand op het podium stond. Juicechannel plaatste een klacht van een bezoeker online: ,,Tino was dronken niet normaal”, schreef de bezoeker. ,,Hij was niks aan. Zong alleen Engels en liedjes van anderen. Hij kon amper lopen.”

Weekblad Weekend vraagt aan Gerard Joling, die op dat moment op dezelfde plek was, wat hij vindt van het drankgebruik van zijn collega-zanger. ,,Wat een ander doet, moet een ander doen”, zegt Gerard. ,,Ik ga een aap geen klimmen meer leren. Als mensen denken dat ze het goed doen…” Na deze uitspraak doet Joling een boekje open over zijn eigen drankgebruik.

Naar eigen zeggen heeft hij nog nooit in beschonken toestand op het podium gestaan, wel geeft hij toe dat hij vaak een borreltje achterover slaat. ,,En ook weleens te veel”, aldus Gerard. ,,Maar dat doe ik dan na een optreden of ergens anders, maar nooit ervoor. In mijn geval betalen mensen daarvoor gewoon te veel geld voor een optreden. Ik moet netjes blijven.”

 

Meer voor jou: