Flinke domper voor roddeltante Yvonne Coldeweijer: ‘Het was mijn taak’

Flinke domper voor roddeltante Yvonne Coldeweijer: ‘Het was mijn taak’

23 januari 2023 0 Door Tamara Hart

Maandag was een spannende dag voor Rachel Hazes die een kort geding had aangespannen tegen Yvonne Coldeweijer. De rechter deed vandaag uitspraak in de zaak. Roddeltante Yvonne leek zo zeker van haar zaak, echter heeft ze de zaak verloren.

Maandag besloot de rechtbank van Amsterdam dat de roddelkoningin haar video met uitspraken over Rachel Hazes moet verwijderen. Daar blijft het niet bij want Yvonne moet ook op haar kanaal een rectificatie plaatsen. Bepaalde termen, waaronder “gecremeerde kroket”, mag Yvonne van de rechter dan ook niet meer gebruiken.

In de desbetreffende deed Yvonne Coldeweijer bepaalde uitspraken over de rol van Rachel bij het uitlekken over de inmiddels veel besproken brief van André Hazes aan diens ex Sarah van Soelen. Volgens Yvonne heeft Rachel geen contact meer met haar zoon wegens het uitlekken van die brief.

De rechter is duidelijk, de roddelkoningin kan de beschuldigingen aan het adres van de weduwe niet waar maken. De rechter vindt de beschuldigingen tevens “onnodig grievend” en de vlogger heeft “geen te respecteren belang bij publicatie van haar uitlatingen”.

Maandag liet de rechter in de uitspraak weten dat Yvonne de desbetreffende video moet verwijderen en tevens een rectificatie moet plaatsen.

 

Meer voor jou: