‘Christian Horner moet vertrekken bij Red Bull Racing’

5 februari 2024 Uit Door Nieuwspauze

Amper vier dagen na de opzienbarende overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari lijkt de Formule 1 opnieuw opgeschrikt te worden door mogelijk tumult. Volgens onderzoek van Motorsport-Total heeft het topmanagement van Red Bull in Oostenrijk een intern onderzoek gestart naar Christian Horner, de teambaas van Max Verstappen.

Onderzoek

Red Bull heeft bevestigd dat er een intern onderzoek loopt tegen teambaas Christian Horner. “Er is een onafhankelijk onderzoek gestart naar de recente beschuldigingen. Dit wordt uitgevoerd door een externe, onafhankelijke onderzoeksadvocaat en zal zo spoedig mogelijk worden afgerond,” luidt een officiële verklaring van Red Bull als reactie op vragen van Motorsport-Total. Horner, de teambaas van Verstappen en Perez, ontkent echter krachtig.

De exacte aard van de beschuldigingen tegen Horner blijft vooralsnog onduidelijk. Diverse media, waaronder De Telegraaf en F1-Insider.com, spreken van “grensoverschrijdend gedrag” richting een medewerker van het Oostenrijks-Britse raceteam. Het Duitse Bild gaat nog een stap verder en beweert dat Horner expliciete foto’s naar een vrouwelijke collega heeft gestuurd.

Belastend materiaal

Intussen zou er bij Red Bull een dossier met belastend materiaal bestaan waarin de beschuldigingen zijn samengevat. Dit dossier wordt momenteel intern onderzocht, en de mogelijke stappen en consequenties worden op het hoogste managementniveau besproken. Er wordt gesuggereerd dat Horner is geadviseerd om vrijwillig terug te treden als teambaas en zijn functie neer te leggen.

Hoewel hij naar verluidt dit advies in eerste instantie heeft afgewezen, lijkt Horner nu af te wachten tot het resultaat van het onderzoek bekend is. De situatie blijft dus voorlopig onduidelijk en zal naar alle waarschijnlijkheid vervolgd worden.

Meer voor jou: