5 manieren om permanent van die rookgeur af te komen

5 manieren om permanent van die rookgeur af te komen

7 oktober 2021 0 Door Nieuwspauze

Zo kom je af van die rookgeur

Heb je een huis gekocht waarin de vorige bewoners hebben gerookt? Of heb je een tweedehands auto aangeschaft die naar een asbak ruikt? Dan hebben wij verschillende manieren op een rijtje gezet hoe je van die rookgeur afkomt. Deze manieren zijn een permanente manier om van de vervelende rookgeur af te komen.

Appels

Appels nemen heel erg goed geuren op. Pak een appel en snij die doormidden. Leg deze vervolgens in een ruimte waar het naar rook stinkt. Laat ze daar een nachtje rusten, de appel zal vanzelf de rookgeur opnemen.

Azijn

Azijn neutraliseert de rookgeur, hierdoor los de geur van rook helemaal op. We raden wel aan om een raam open te doen en huisdieren in een andere ruimte te doen. De geur van azijn slaat namelijk op je ogen. Doe wat azijn in een pannetje en breng dit aan de kook. Laat de geur door het hele huis trekken om de rookgeur te elmineren.

Baking Soda

Ruikt je tapijt, bank of stoffen bekleding van je auto naar rook? Dan is baking soda de perfecte oplossing. Strooi wat baking soda over het oppervlak en laat dit een dagje liggen. Pas op: hou kinderen en dieren uit de buurt. Doe vervolgens de baking soda eraf stofzuigen.

Koffie

Drink je regelmatig koffie? Dat komt goed uit. Droog de overgebleven gemalen koffiebonen in kleine kommetjes. Zet deze kommetjes in het huis of in je auto. Vervang ze om de dag en je zal merken dat de geur verdwijnt!

Ammoniak

Werken de ander oplossingen niet helemaal? Dan is het tijd om groter geschud te gebruiken: Ammoniak. We weten het, ammoniak stinkt ook, maar dit zorgt er wel voor dat de rookgeur zal verdwijnen. We raden wel aan om een theedoek om je neus en mond te doen. Zorg er ook voor dat je kinderen en huisdieren uit huis zijn. Meng vervolgens 1 kopje ammoniak met vier liter water. Schrob dan met dit mengsel de vloeren, muren en plafonds. Vind je de geur van ammoniak te heftig? Strooi dan wat baking soda rond en stofzuig dit na een paar uur op.

 

Meer voor jou: